Klíčem k chuti těstovin jsou - měřicí přístroje Mitutoyo!

 

Těstoviny, ikonická italská pochoutka, kterou zbožňuje celý svět, si zakládají na přísných opatřeních kontroly kvality, aby si zachovaly svou neodolatelnou chuť a zajistily kulinářskou dokonalost. Tento článek se zaměřuje na roli společnosti Mitutoyo při výrobě těstovin a zkoumá její význam a dopad.

 

 


 

img01.png

Vytlačovací formy určující tvar těstovin

U lisovacích forem je vyžadována přísná kontrola kvality

 

Těstoviny se v Japonsku jedí již od období Edo. Jak víte, dnes jsou k dostání v různých tvarech a ve více než 500 druzích. Klíčovou součástí, která určuje tvar těstovin, je forma speciálního strojku na výrobu těstovin (vytlačovacího typu) zvaná "die".

 

Existují dva typy raznic: bronzová a teflonová, přičemž první dává těstovinám hrubý povrch a druhá hladký, hedvábný povrch. Textura je klíčovým faktorem ovlivňujícím chuť těstovin, a proto ji výrobci podrobují přísné kontrole kvality.

image-block-2.png

Těsto na těstoviny se vytlačuje z formy a vytváří nudle

Má zhoršení kvality forem vliv na chuť těstovin?

Rozhodující část, vytlačovací forma, je po delším používání vystavena riziku opotřebení a deformace, proto vyžadují pravidelné čištění a údržbu. Formy z bronzu jsou na opotřebení v průběhu času obzvláště náchylné.

 

Výroba těstovin vyžaduje přesnost, protože i nepatrné změny v průměru nebo tvaru otvorů forem mohou snížit přirozenou vůni a chuť pšenice.

 

A právě zde najdou uplatnění měřicí mikroskopy firmy Mitutoyo.

 

img03.png

Měřicí mikroskopy se používají také pro údržbu forem

Důslednost při výrobě těstovin

 

Měřicí přístroje Mitutoyo jsou díky své přesnosti a odolnosti široce používány ve výrobním průmyslu po celém světě. Méně se však ví, že společnost Mitutoyo, která se již více než 90 let etablovala jako přední firma v oblasti měřicích přístrojů, se používá také v potravinářském průmyslu.

 

Největší předností měřicích mikroskopů používaných při údržbě forem je jejich schopnost měřit drobné povrchové charakteristiky a tvary s vysokou přesností, což umožňuje přesně zachytit změny způsobené stárnutím a udržet kvalitu výrobků.

 

Jinými slovy, měřicí přístroje Mitutoyo lze označit za důležité nástroje pro výrobu kvalitních finálních výrobků.

VÍCE O MĚŘÍCÍCH MIKROSKOPECH

img04.png

Malý přístroj pro měření drsnosti povrchu používaný při výstupní kontrole

Produkty Mitutoyo pro výstupní kontrolu

 

Těstoviny vytlačované přes lis zpravidla procházejí před konečnou kontrolou procesem sušení, chlazení a řezání a i zde se používá výrobek společnosti Mitutoyo - měřicí zařízení zvané "přístroj pro měření drsnosti povrchu".

 

Výrobci potravin před vážením a balením hotových těstovin měří různé položky, aby zjistili, zda splňují normy stanovené společností. A drsnost povrchu těstovin je jednou z nich.

 

S přístroji na měření drsnosti povrchu Mitutoyo se díky jejich praktickému designu a vynikající ovladatelnosti snadno manipuluje, a proto je používá mnoho významných výrobců. Nepochybně hrají spolu s měřicími mikroskopy nezpochybnitelnou roli i při výrobě těstovin.


Také rýže a čokoláda!

Měřicí přístroje Mitutoyo jsou užitečné nejen ve výrobě těstovin. Také miska čerstvě uvařené rýže v páře a  čokoládová svačinka, kterou jste si koupili, mohou být  vyrobeny za účasti měřicích přístrojů Mitutoyo! Měřicí přístroje Mitutoyo tak pomáhají zajistit lahodnost potravin, které denně jíme.